125! Jaar Innovatie

Een prachtig Mercedes-Benz evenement

Het weekend van 26 tot en met 28 augustus 2011 stond het beroemde vliegveld Tempelhof in Berlijn in het teken van ‘125 jaar Innovatie, Mercedes-Benz’ omdat 125 jaar geleden in Berlijn het patent aan Dr. Carl Benz werd toegekend voor de auto met snellopende brandstofmotor. Het was een groot evenement waar veel oude maar ook nieuwe auto’s op een paar vierkante kilometer te vinden waren. De MBAC had zich als stichting goed ingezet, want er waren meer dan 120 Nederlanders naar Berlijn getrokken om het evenement mee te maken.

Helaas verstoorde de regen op de zaterdag het grote feest, maar dat werd ruimschoots op de zondag gecompenseerd door aangenaam droog en zonnig weer. Vele bekende coureurs uit het verleden waren aangetreden om de bezoekers te laten genieten van verbrand rubber, rookgordijnen en het geluid van ronkende motoren van oude en nieuwe racewagens.

Een bijzonder moment was natuurlijk weggelegd voor Jutta Benz, het enige achterkleinkind met gelijke naam, die met de Benz Patent Motorwagen van het podium af een ‘rondje’ Tempelhof deed.

Jutta Benz, Robert Scheerboom en Ewy Rosqvist tijdens 125! Jaar Innovatie op vliegveld Tempelhof in Berlijn

Jutta Benz, Robert Scheerboom en Ewy Rosqvist tijdens 125! Jaar Innovatie op vliegveld Tempelhof in Berlijn

De fotograag Louis Blom heeft voor ons talloze schitterende foto’s van dit schitterende evenement geschoten die u hieronder kunt bekijken.

Robert Scheerboom