MBAC Gezamelijke Toertocht 2013

Dat er veel Mercedes-Benz liefhebbers zijn is natuurlijk bekend. Maar dat deze mensen elkaar graag in clubverband ontmoeten bleek op 29 september wel weer. Met een opkomst van meer dan 160 auto’s en zo’n 400 mensen is gisteren de door de Stichting Mercedes-Benz Automobielclubs (MBAC) in samenwerking met de meeste aangesloten clubs georganiseerde toertocht een groot succes geworden.

Gezamelijke rit 29 september 2013

Gezamelijke rit 29 september 2013

Om ca. 10.00 uur verzamelde de deelnemers zich op deze zonovergoten dag bij restaurant de Stapelbakker te Beesd alwaar met wat passen en meten alle auto’s nog net allemaal een plekje op de bijbehorende parkeerplaats wisten te bemachtigen. Na ontvangst met koffie, een toespraak door Tjeerd Sanders als voorzitter van de MBAC en wat mededelingen van de organisatie vertrokken de deelnemers in een km’s lange kolonne met veel bekijks. Met het routeboek in de hand werd via de Betuwe langs de Nederrijn gereden om over te steken naar Rhenen en vervolgens via de Utrechtse Heuvelrug aan te komen bij Fortvechten te Bunnik. Hier werd gemeenschappelijk een lunch genuttigd en daarna de rit voortgezet in de omgeving waarna de clubs ieder op een “eigen” lokatie de dag afsloten met een zelf georganiseerde borrel en soms zelfs diner.

De MBAC was evenals de deelnemende clubs verheugd over de zeer grote opkomst. Dit bewijst maar weer dat vele Mercedes-Benz rijders gepassioneerde rijders zijn die hun erfgoed met de nodige trots onderhouden. Het was een evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.