MB G-Klasse Club Nederland

De MB G-Klasse Club Nederland is opgericht door een aantal enthousiaste Mercedes-Benz 4×4-rijders. De club is zeker niet alleen bedoeld voor de hardcore terreinrijder. Ook de mensen die dagelijks met veel plezier over de openbare weg rijden en hun 4×4 aangedreven Mercedes-Benz wel eens onder andere omstandigheden willen meemaken, kunnen bij de MB G-Klasse Club Nederland terecht. Het gaat erom dat we de extreme mogelijkheden en de multifunctionaliteit van de diverse 4×4 modellen van Mercedes-Benz in optima forma kunnen ervaren.

De keuze voor een Mercedes-Benz terreinwagen wordt meestal niet gemaakt om de onverharde wegen van ons land te ontdekken. Uitstraling en betrouwbaarheid zijn vaak de doorslaggevende factoren. Zo werd de G-klasse door het programma Top Gear bestempeld als  “The Coolest car ever”. Het internationale design magazine Wallpaper noemde de G-klasse zelfs “Icon of the century”. In de praktijk geven deze auto’s de berijder een zeer veilig gevoel onder alle omstandigheden. Of het nu gaat om regen, sneeuw, zand, modder of keien. De Mercedes-Benz terreinwagen blijft onder alle omstandigheden perfecte prestaties leveren.

De keuze voor een Mercedes-Benz terreinwagen door het Nederlandse leger, politie en zelfs de KLM bewijst dat men niet over een nacht ijs gaat. Op de terreinen waar deze wagens worden ingezet gaat het altijd om veiligheid en bedrijfszekerheid. Iets wat de G-Klasse al bijna 40 jaar in ongewijzigde vorm bewijst en waar de nazaten in de diverse andere G segmenten dagelijks van profiteren.

Om als privé rijder ook eens te ontdekken wat de auto allemaal in huis heeft, organiseert de MB G-Klasse Club Nederland diverse evenementen in heel Nederland.

De terreinen waarop dit plaats vindt worden zorgvuldig geselecteerd en speciaal geprepareerd. De dagen worden zo ingedeeld dat de berijder op een heel natuurlijke manier went aan het terrein. Doormiddel van tractie- en hellingproeven word een geleidelijke overgang van asfalt naar zand en modder gecreëerd. Gedurende de dag worden de grenzen steeds een stukje verder verlegd. Middels spelelementen worden de vaardigheden op een leuke manier nog eens toegepast. Aan het einde van zo’n dag heeft de berijder prestaties en mogelijkheden ontdekt waar hij of zij het bestaan niet van vermoedde.

Naast ervaring opdoen in het terrein worden er ook routes gereden op diverse plekken in het land, die grotendeels onverhard zijn. Hiermee wordt naast de terreinervaring tevens het navigeren, wat veelal volgens het bolletje-pijltje systeem gaat, verder ontwikkeld. Deze tochten leiden door mooie stukken Nederland, waar je zelf niet zo snel terecht zou komen. Onderweg is er genoeg gelegenheid om contacten en ervaringen met elkaar uit te wisselen en wordt er door de MB G-Klasse Club Nederland ook aan de inwendige mens gedacht.

Omdat op zo’n evenement de Mercedes-Benz 4×4 een andere kant van zichzelf laat zien, zijn de deelnemers een enorme ervaring rijker. Er is een dimensie toegevoegd aan het rijden in een Mercedes-Benz terreinwagen. Op die manier wordt ook de bestuurder een ster op elk terrein.