MB W123-Club Nederland

Hoewel de meningen van andere Mercedes liefhebbers hierover verdeeld zijn, is de Mercedes-Benz W123 de beste Mercedes die ooit door Daimler-Benz is gebouwd. De leden van de MB W123-Club Nederland leggen graag even uit waarom.

2 miljoenste W123 Typ 200 D

Volgens de leden van de MB W123-Club Nederland evenaart geen andere representant van Das Haus het perfecte samenstel van betrouwbaarheid, veiligheid, duurzaamheid, comfort en efficiency – precies zoals het door de ingenieurs van Daimler-Benz was bedoeld. Dit blijkt uit het grote productieaantal (2.700.000) en het feit dat er dagelijks (!) nog circa 1.000 posities originele Mercedes-Benz reservedelen specifiek voor de W123 worden geleverd door Mercedes-Benz. Ook het feit dat er in bijvoorbeeld Marokko nog 55.000 taxi’s van het type W123 iedere dag onderweg zijn is geen toeval. Om met Das Haus te spreken: Qualität ist kein Zufall – wir liefern den Beweis! Omdat deze Mercedes-Benz ondanks zijn conservatieve uiterlijk destijds voorzien is van veel innovatieve zaken die nog steeds in de auto-industrie worden toegepast (denk aan ABS, gordelspanners en Airbag) rijdt hij nog steeds als een echte Mercedes-Benz. En dat ondanks zijn leeftijd van minimaal al 30 jaar.

De MB W123-Club Nederland is in 1998 opgericht als dependance van de Duitse W123 Club. Toentertijd was er nog geen officiële club in Nederland en na de oprichting groeide het aantal leden fors naar een piek van 350 leden in 2012/2013. De MB W123-Club Nederland is het zwaarst getroffen waar het gaat om maatregelen rond de motorrijtuigenbelasting van onze overheid en derhalve is het ledenaantal in 2014 afgenomen met circa 50 leden. “De kwaliteiten van de Mercedes-Benz W123 zelf zorgen ervoor dat ondanks het zigzagbeleid van de overheid, onze leden hun auto trouw blijven en lid blijven van onze vereniging”, aldus de clubleden.

MB W123 Club NL EvenementHet bestuur van de MB W123-Club Nederland bestaat uit vijf personen. Zij organiseert vier maal per jaar een evenement waaraan de leden deel kunnen nemen. Tijdens drie van deze evenementen wordt uiteraard een rit gereden door Nederland, België, Luxemburg of Duitsland. Het begint elk jaar met de technische dag, die onmiddellijk na de winterstop in februari/maart plaatsvindt. Daarna volgt de voorjaarsrit, die wordt gecombineerd met de Algemene Ledenvergadering. Een meerdaags evenement is het zomertreffen, waarbij de leden altijd in groten getale vertegenwoordigd zijn. Dit evenement vindt ook regelmatig in het buitenland plaats. Tenslotte vindt ter afsluiting van het seizoen de najaarsrit plaats. Naast de reguliere evenementen zijn er ook regelmatig Stammtischen en bezoeken de leden zo nu en dan de fabriek en het museum in Stuttgart en andere productielocaties.

Daarnaast wordt vier maal per jaar het clubblad, de Koerier, uitgegeven. In dit blad worden alle wetenswaardigheden rond de W123 vermeld, evenals de aankondigingen van belangrijke clubzaken en evenementen. Ook vindt hierin de verslaglegging van de evenementen plaats. Een blad voor en door leden met ook veel historische en technische informatie die door een deskundige redactie wordt verzameld. Ook voor de W123 geldt dat onderdelen over het algemeen goed verkrijgbaar zijn, echter ook hier zien we dat naarmate de tijd verstrijkt het moeilijker wordt om sommige specifieke onderdelen te bemachtigen. Gelukkig heeft de club binnen haar geledingen genoeg technische mensen (waaronder een oud-Mercedes monteur) die oplossingen kunnen bedenken en goed weten waar nog onderdelen te verkrijgen zijn. De club besteedt ook veel tijd en aandacht aan het verstrekken van informatie over de techniek en de juiste wijze van onderhoud en brengt hierover ook publicaties uit. Maar bovenal is de MB W123-Club Nederland een gezellige, goed georganiseerde en deskundige vereniging in de beste Mercedes-Benz traditie die iedereen die de W123 een warm hart toedraagt graag welkom heet. Meer informatie op de website van de club : www.mbw123club.nl.