Mercedes-Benz Modellauto-Club e.V.

Mercedes-Benz Modellauto-ClubDe Mercedes-Benz Modellauto Club e.V., in het kort MBMC, werd in 1986 opgericht tijdens het jubileumjaar “100 jaar Mercedes-Benz” en heeft haar zetel in Stuttgart, Duitsland. De MBMC is de door Daimler A.G. erkende overkoepelende organisatie van alle Mercedes-Benz modelauto clubs. Binnen de club zijn leden die verschillende maten verzamelen variërend van schaal 1:160 tot schaal 1:4 en sommigen zelfs ook schaal 1:1.

Vier maal per jaar wordt een Duitstalig blad uitgegeven, het ‘MBMC Journal’ waarin veel informatie staat over de club en nieuwe modellen. Verder wordt er in het clubblad aandacht besteed aan:

  • Presentatie van nouveautés op modelauto gebied;
  • Gedetailleerde recensies van (nieuwe) modellen;
  • Tips m.b.t. boeken op modelauto gebied
  • Jaarkalender met tentoonstellingen, beurzen, ect_
Bijeenkomst Regionalclub Nederland/Belgie

Bijeenkomst Regionalclub Nederland/Belgie

De Mercedes-Benz- Modellauto-Club telt in Duitsland 10 regionale clubs met daarnaast buiten Duitsland, de Regionalclub Canada, Regionalclub Nederland/België, Regionalclub Rusland en Regionalclub Australië. Wereldwijd zijn er zo’n 500 leden waarvan zo’n 10% uit Nederlands en Belgie afkomstig zijn. En dat het niet alleen een mannen aangelegenheid is om Mercedes-Benz model auto’s te verzamelen is te zien aan het feit dat ook dames verzamelen en lid zijn van de MBMC.

Jaarlijks wordt de algemene ledenvergadering in een steeds wisselen regio in Duitsland gehouden waarbij naast de regio-leiders ook altijd veel leden aanwezig zijn. Naast de officiële Ledenvergadering in Duitsland, worden er ook gezelligheids-bijeenkomsten en clubmiddagen georganiseerd. De Regionalclub Nederland/België organiseert vier maal per jaar regionale bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden ervaringen uitgewisseld, nieuwe aanwinsten getoond en de handigste onder de leden tonen geheel zelf gemaakte of verbouwde modellen.

Jubileum model 20 jaar MBMC

Jubileum model 20 jaar MBMC

De kosten voor een lidmaatschap per kalenderjaar, lopend van 1 januari tot 31 december, zijn  €45,00 waarbij eenmalig €10,00 inschrijfgeld betaald dient te worden. Bent u geïnteresseerd, wilt u meer informatie of wilt u meteen lid worden? Neemt u dan contact op met:

Ad en Marij Dankers
Hoogheem 97
5283 BB Boxtel
tel: 0411-675791
E-mail: mbmc.admarij@hetnet.nl