S-Klasse Club Nederland

S-Klasse Club NederlandDe oorsprong van onze club ligt eigenlijk in Duitsland. Daar werd eind 1999 de MB-W126-Club e.V. opgericht. Tegelijkertijd werd begonnen met het ontwikkelen van activiteiten in Nederland, terwijl ook in Duitsland stevig aan de weg werd getimmerd.

De eerste beurspresentatie werd gehouden op de Techno Classica te Essen in 2001. Dit optreden leverde veel positieve reacties op. Uiteindelijk werd de club in 2003 door Mercedes-Benz erkend als officiële W126 club. Toen de club zich ook openstelde voor de W116 en W140 types werd de naam gewijzigd in Mercedes-Benz S-Klasse Club Deutschland e.V. De W140 was toen nog geen klassieker, maar dit type werd op verzoek van Mercedes-Benz vanwege zijn niet al te sterke imago toegelaten. Speciaal ten opzichte van zijn voorganger de W126 viel dit model in een zwart gat.

De S-Klasse Club Nederland was al die tijd de Nederlandse sectie van bovengenoemde club. Voor de leden werden er interessante constructies ingevoerd zoals de clubverzekering, gratis clubtaxatie, wagenkaartanalyse en aankoop- en onderhoudsadviezen. Contacten werden gelegd met andere Mercedes-Benz verenigingen, informatie werd uitgewisseld en evenementen werden georganiseerd. De Nederlandse sectie vertoonde een gezonde groei en de contacten tussen de grondleggers van de S-Klasse Club Nederland werden in de jaren 2003-2007 verder versterkt.