Beknopte handleiding

In deze beknopte handleiding wordt getoond hoe men via enkele simpele stappen tot het gewenste onderdeel komt. Voor een volledige beschrijving van alle functionaliteit wordt u verwezen naar de online help van het EPC programma.

Na het inloggen op de ClubLounge komt u in het hoofdscherm waar u de tab “Elektronischer Teilekatalog EPC/Electronic Parts Catalog EPC” selecteert.

EPC 01

Op de pagina die nu opent vindt u naast de “Start EPC” knop een korte omschrijving van de EPC inclusief de systeemvereisten. Na het aanklikken van de “Start EPC” knop wordt de EPC geladen waarna u in het hoofdscherm terecht komt.

EPC 02

U kunt nu via het VIN nummer van uw auto uw auto opzoeken. Er zijn ook andere methoden beschikbaar om te zoeken die we hier echter achterwege zullen laten.

Als het VIN nummer is ingegeven en Enter is gedrukt wordt alle relevante informatie van de auto geladen.

EPC 03

Vervolgens kan men op zoek gaan naar het gewenste onderdeel. In dit voorbeeld zullen we een nieuwe ster zoeken voor op de radiator grill.

Als eerste moet de juiste onderdelen groep geselecteerd worden. Dit geval gaat het om groep (gruppe) “88 ANBAUTEILE”.

EPC 04

Na het kiezen van de groep worden de van toepassing zijnde subgroepen getoond.

EPC 05

De grafische weergave van de subgroep maakt het kiezen van de juiste subgroep erg makkelijk. In dit geval kiezen we “135 KUEHLERVERKLEIDUNG”.

EPC 06

Door vervolgens op het gewenste onderdeel te klikken in de explosie-tekening verschijnen de van toepassing zijnde onderdeel nummers in het scherm aan de linkerzijde. Naar behoefte kan er met behulp van de knoppen rechtsboven in- of uitgezoomd worden en zelfs kan men de explosie-tekening in een apart venster openen.

EPC 07

Door het aanklikken van de gewenste onderdelen in het scherm aan de linkerzijde wordt de “boodschappenlijst” in de onderzijde van het scherm gevuld.

EPC 08

Vervolgens kunt u naar wens de boodschappenlijst, explosie-tekening en/of onderdelenlijst afdrukken via een print-opdracht.

De prijs en beschikbaarheid van de gevonden onderdelen kan gecontroleerd worden via uw Classic Partner of eventueel  Mercedes-Benz Classic Parts.

Een compleet overzicht van alle EPC functionaliteit is beschikbaar via het help menu of de F1 toets in de EPC.

EPC 09

Met dank aan Stan Rennen van de W114/W115 Club Nederland voor het leveren van de inspiratie en het scenario.