Geboortecertificaat

Geboortecertificaat

Mercedes-Benz heeft een groot archief over de automobielgeschiedenis sinds de uitvinding van de auto door Karl Benz en Gottlieb Daimler. In de archieven van Stuttgart zijn naast de brochures, prijslijsten, handleidingen, werkplaats- en onderdelenliteratuur ook een schat aan gegevens geregistreerd over voertuigen die ooit zijn gebouwd door Daimler, Mercedes en Mercedes-Benz. Bovendien zijn er gegevens over meer dan 10 miljoen auto’s uit de periode 1945-1985.

De Stichting MBAC heeft toegang tot dit archief en eens per maand geeft de Commissie Techniek & Onderdelen van de MBAC antwoord op vragen die wij moeten opzoeken in het archief van Stuttgart. Daartoe behoren vele verzoeken voor het verkrijgen van het zogenaamde ‘geboortecertificaat’. Een uitgebreide omschrijving van uw klassieker zoals deze toentertijd de fabriek heeft verlaten.

Zo kan de Commissie Techniek & Onderdelen u van dienst zijn met het achterhalen van de originaliteit van het voertuig. Een waardevolle toevoeging.

Aanvraag
Wilt u gebruik maken van deze dienst, stuurt u dan een e-mail naar info@mbac.nl met vermelding van uw volledige naam, adres, lidmaatschapnummer (dat ACHTEROP uw MB ClubCard staat) kentekennummer en chassisnummer. Scan het kentekenbewijs met tenaamstelling en stuur dit mee in de bijlage. Na ontvangst van uw bijdrage (zie Kosten) ontvangt u binnen zes tot acht werkweken het certificaat.

Kosten
De kosten van dit certificaat bedragen € 80,- Bent u lid van een erkende Mercedes-Benz Club en daardoor in het bezit van een geldige Mercedes-Benz ClubCard, dan ontvangt u 50% korting en betaalt u voor dit certificaat slechts € 40,- 
Maak het bedrag over naar bankrekening NL34 ABNA 0548 3264 95 t.n.v. De Stichting MBAC onder vermelding van ‘geboortecertificaat voor chassisnummer, uw volledige naam en MB ClubCard ID-nummer’. (Het ID-nummer is het nummer dat ACHTEROP uw MB ClubCard staat.)

LET OP!
Certificaten kunnen uitsluitend worden verstrekt indien de gegevens bij Mercedes-Benz beschikbaar en/of leesbaar zijn. Bij auto’s van na 1946 zijn die gegevens in de regel beschikbaar en leesbaar. Bij auto’s van voor 1946 moet dit eerst worden onderzocht.
Aanvragen waarvan de opgave en/of betaling onjuist en/of onvolledig is worden niet in behandeling genomen.

Commissie Techniek & Onderdelen