Marktprijzen Mercedes-Benz Klassiekers

De Stichting MBAC publiceert jaarlijks een overzicht van actuele marktprijzen van klassieke en oldtimer Mercedes-Benz personenwagens. Voor deze koerslijst hanteren wij de marktwaarden die wij van gerenommeerde Mercedes-Benz handelaren, buitenlandse vakbladen en veilingen ontvangen.

Om tot een prijs te komen dient men altijd de kosten te calculeren en te verdisconteren die aan reparaties of vervanging van onderdelen besteed moeten worden om het voertuig – indien mogelijk – in de gewenste klasse (staat) te krijgen.

Door de huidige situatie in Nederland staan de prijzen voor youngtimers en auto’s van 25 jaar en ouder momenteel sterk onderd druk. De hier gepresenteerde internationale koerslijst kan dus voor deze group auto’s afwijken. Voor auto’s van 40 jaar of ouder is dit voorbehoud niet van toepassing.

In de koerslijst zijn prijzen opgenomen voor klassieke en oldtimer Mercedes-Benz personenwagens in een Klasse B ”Goed” en Klasse E “Matig” conditie.

Goed

Een voertuig met een bekende historie volgens de originele specificaties af fabriek. Plaatwerk, lak en interieur mag hersteld zijn en aan slijtage onderhevige voertuigonderdelen mogen zijn vervangen. Slechts beperkte afwijkingen toegestaan van de specificaties van de fabrikant. Lichte sporen van gebruik zichtbaar. Compleet, schadevrij, onderhouden, goed functionerend en geen roestvorming. “Goed onderhouden” komt overeen met de kwaliteit van een driejaar oude auto op de occasionmarkt van nieuwe auto’s.

Matig

Een voertuig met achterstallig onderhoud, duidelijke gebruikssporen, de nodige mankementen, slijtages en roest. Werkzaamheden en/of restauratie is wenselijk.

Koerslijst

De koerslijst is hieronder te openen in PDF formaat. De Adobe PDF Reader kunt u hier downloaden.

Koerslijst MBAC januari 2020

Koerslijst MBAC januari 2019

Koerslijst MBAC januari 2018

Koerslijst MBAC mei 2017

Koerslijst MBAC juni 2016

Koerslijst MBAC juni 2015

Disclaimer

De informatie over de marktwaarden op deze website is slechts een indicatie en samengesteld uit gegevens van handelaren, automagazines en veilingen. Het overzicht van marktprijzen wordt met zorg samengesteld. Desondanks is het mogelijk dat deze informatie onvolledig is en/of onjuistheden bevat. De Stichting MBAC sluit alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, voortvloeiende uit het gebruik van deze website en/of de informatie die via deze website is verkregen.