Welkomstwoord

Gottlieb Daimler en Karl Benz produceerden de eerste automobielen met verbrandingsmotor ter wereld. Autorijden was in die tijd meer dan een middel van vervoer. Het was een passie, voorbehouden aan een selecte groep mensen. Mensen die genoten van de techniek en van deze nieuwe manier van reizen. Sommige mensen hebben die passie nog steeds en zijn georganiseerd in één van de aangesloten Mercedes-Benz clubs. Ruim 125 jaar later is hun passie voor automobielen van de oudste automobielfabriek ter wereld in wezen nog niets veranderd.

De Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs, kortweg MBAC, is een facilitaire organisatie voor clubs van mensen met liefde voor de automobiel. Mensen, die het reizen per auto nog steeds als een belevenis zien. Mensen, die graag gelijkgestemden ontmoeten en hun passie met elkaar delen.

Samen met wereldwijd 75 officiële Mercedes-Benz Clubs met meer dan 100.000 leden probeert de MBAC door haar activiteiten het cultuurgoed en traditie van de automobielen met de ster levend te houden.

Wij hopen dat de inhoud van onze site u verder helpt aan informatie en willen in het bijzonder uw aandacht vestigen op ons nieuws menu waar wij regelmatig nieuws van de MBAC en onze aangesloten clubs zullen publiceren.

Wij wensen u veel plezier met het oudste en meest historische automerk uit de geschiedenis.

 

Het bestuur
Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs, Nederland

MBAC Logo