Electronic Parts Catalog

De Electronic Parts Catalog (EPC) is er om snel en betrouwbaar de juiste onderdelen te vinden voor het onderhoud aan uw Mercedes-Benz. De benodigde (reserve)onderdelen zijn in de EPC snel te vinden. Zoeken op een trefwoord, bouwserie, model of voertuig identificatie nummer (VIN) geeft een overzicht van de relevante onderdelen.

De EPC bevat onderdelen voor Mercedes-Benz, Smart en Maybach voertuigen.

  • Mercedes-Benz voertuigen sinds het productiejaar 1946
  • Wagenkaarten sinds het productiejaar 1978 *
  • Circa 600.000 vervangings onderdelen
  • Circa 30 miljoen voertuigen datakaarten *
  • Circa 13.000 ander model aanduidingen
  • Meer dan 21.000 speciale apparatuur opties
  • Meer dan 140.000 speciale apparatuur varianten

* Alleen wagenkaarten van Mercedes-Benz en Smart voertuigen voor de Europese markt worden opgeslagen in de EPC. De EPC bevat geen wagenkaarten voor voertuigen die niet werden geproduceerd voor de Europese markt. Als u een VIN tegenkomt voor bijvoorbeeld een uit de VS geimporteerde auto dan zal het wagenkaart symbool in de EPC grijs weergegeven worden en er zal geen wagenkaart beschikbaar zijn. Dit betekent dat het systeem niet de onderdelen voor dit specifieke voertuig zal vinden en meerdere resultaten zullen worden weergegeven tijdens het zoeken van een onderdeel voor deze auto. De gebruiker moet dan zelf het juiste onderdeel kiezen.

Beknopte Handleiding

In deze beknopte handleiding wordt getoond hoe men via enkele simpele stappen tot het gewenste onderdeel komt. Voor een volledige beschrijving van alle functionaliteit wordt u verwezen naar de online help van het EPC programma.

U logt in op de ClubLounge via deze link.

Na het inloggen op de ClubLounge komt u in het hoofdscherm waar u de tab “Elektronischer Teilekatalog EPC/Electronic Parts Catalog EPC” selecteert.

EPC 01

Op de pagina die nu opent vindt u naast de “Start EPC” knop een korte omschrijving van de EPC inclusief de systeemvereisten. Na het aanklikken van de “Start EPC” knop wordt de EPC geladen waarna u in het hoofdscherm terecht komt.

EPC 02

U kunt nu via het VIN nummer van uw auto uw auto opzoeken. Er zijn ook andere methoden beschikbaar om te zoeken die we hier echter achterwege zullen laten.

Als het VIN nummer is ingegeven en Enter is gedrukt wordt alle relevante informatie van de auto geladen.

EPC 03

Vervolgens kan men op zoek gaan naar het gewenste onderdeel. In dit voorbeeld zullen we een nieuwe ster zoeken voor op de radiator grill.

Als eerste moet de juiste onderdelen groep geselecteerd worden. Dit geval gaat het om groep (gruppe) “88 ANBAUTEILE”.

EPC 04

Na het kiezen van de groep worden de van toepassing zijnde subgroepen getoond.

EPC 05

De grafische weergave van de subgroep maakt het kiezen van de juiste subgroep erg makkelijk. In dit geval kiezen we “135 KUEHLERVERKLEIDUNG”.

EPC 06

Door vervolgens op het gewenste onderdeel te klikken in de explosie-tekening verschijnen de van toepassing zijnde onderdeel nummers in het scherm aan de linkerzijde. Naar behoefte kan er met behulp van de knoppen rechtsboven in- of uitgezoomd worden en zelfs kan men de explosie-tekening in een apart venster openen.

EPC 07

Door het aanklikken van de gewenste onderdelen in het scherm aan de linkerzijde wordt de “boodschappenlijst” in de onderzijde van het scherm gevuld.

EPC 08

Vervolgens kunt u naar wens de boodschappenlijst, explosie-tekening en/of onderdelenlijst afdrukken via een print-opdracht.

De prijs en beschikbaarheid van de gevonden onderdelen kan gecontroleerd worden via uw Classic Partner of eventueel  Mercedes-Benz Classic Parts.

Een compleet overzicht van alle EPC functionaliteit is beschikbaar via het help menu of de F1 toets in de EPC.

EPC 09

Met dank aan Stan Rennen van de W114/W115 Club Nederland voor het leveren van de inspiratie en het scenario.